raya berat naik😭

ibu2 ada tak cara nak statik kan berat😅 naik 3kg padahal sblum rya 57kg je. pegi klinik 59kg😔 mkn betul ni time raya. lg 3w bru jumpa nurse. mkn xde la byk sgt. skrg hari2 timbang kt rumah😂

2 Balas

Statik? Tiap2 checkup mesti ada kenaikan walau sikit, bgantung pd bmi awk. Klu naik mendadak, risau kena ulang minum air gula or ulang alik kk buat urine test. By now just control mkn, minum manis. Sbb musim raya kan.

2y ago

4 bulan xlalu mkn. masuk 5 bulan mkn semua sedap2 dah boleh mkn betul2. itu yg lupa diri. kena berpada la lepas ni😊

Yep betul tu, moderate shj ok ☺️