Janin lambat 3mggu dari usia

Ibu2 ada pengalaman tak janin lmbt 3 weeks dri usia nya..baby kecik lmbt berkembang?? Saya dah 5bulan..plasenta pulak previa

2 Balas

saya masa kena tahan wad, ada jumpa sis ni kena tahan wad fasal kes ni. sis ni kata, maybe dia jadi mcm ni sebab kurang dapat zat dri dia ☹️ sejak mengandung dia asyik muntah plus xlalu makan. so kena tahan wad. iron ape tah dalam badan dia pon xckup huhuhu kalau awak kena tahan wad, admit je. kalau xpegi, lagi bahaya dekat baby.

Setahu saya la ade beberapa sebab baby lambat dari usianya 1. mama tak makan sangat 2. tak berapa cukup aliran daeah ke umbilical cord 3. premature ageing or calcification of the placenta selalunya doctor akan buat scan kat placenta jugak. Nanti puan tanya doctor ye. Jangan risau. Kita doa yang terbaik. #TAPSupermoms