Alahan Loya First trismester

ibu² ad petua tk nk kurngkan rasa loya ni? saya dh msuk 7weeks 5days hrnie.. sblm ni loya juga cuma boleh lagi makan nasi.. Harini loya dia bukan biasa².. Dr pagi sampai skg pun still loya. Makan satu suap je.. Bila makan rasa nk muntah balik.. Nak makan ap pun tk lalu.. Lalu minum air je.. bau org potong bawang ke, bau org masak apa2 pn saya dah loya teruk.. org sekeliling cakap saya ni mengada², saja buat2 alah..diri sendiri yang bole kawal katanya. Kalaulah sy boleh kawal..saya dh kawal..tpi nk buat mcmana🥲 #anakfirst

14 Balas

cuba awk mkn buah...semoga dipermudhkn urusan awk,,sy hri tu xley mkn telur n ikn sardin ...skrg telur dh boleh srdin xberani nk mkn sbb bau dy pun kuat sy rasa

kita sama sis... saya cuba makan asam asam dan bnda manis manis je...

cer try mkn buah...skuran2nya ada sesuatu y awk mkn..

Cuba mkn asam masin. Mungkin blh bantu.