Perut buncit lepas beranak

Hi ibu2. 6 bulan lepas saya lahirkan anak kedua secara normal. Macam mana ya nak hilangkan perut buncit lepas bersalin ni? Buncit dia macam tengah pregnant 5bulan 🤣 aduhh stress sangat Masa anak 1st saya czer perut tak buncit langsung, anak 2nd ni normal boleh pulak buncit. Saya pon jarang2 makan minum manis2 ni. So far tak dapat lagi nak cari masa free untuk bersenam hari2 🥲 ada tips lain tak?

11 Balas

Tak pakai bengkung ke

9mo ago

Kalau dah 6 bulan saya tak sure lah sis. Sebab saya dlm pantang terus pakai trauma punya pasal 😂 Takut terbuncit mcm sebelum ni. Ashik kena tanya dgn org pregnant ke sebab saya kurus so bila buncit obvious nampak mcm dah 5 bulan. Tp sis try lah mana tau berkesan utk sis.