period delay

bila period regular tiba2 delay ...nervous betul😆selalunya berapa hari delay elok utk test upt ya ibu2?

12 Balas

Saya pun jenis regular,tapi masa test upt tu period belum delay,sebab saya dah rasa simptom pregnant time tu,berat badan mendadak naik,kuat selera makan,badan lemas,breast rasa sakit,demam dlm 2 hari.Kuat tidur…seminggu sebelum period saya dah buat test upt,alhamdullilah dpt detect awal,walaupun upt agak samar….Skrg dah 21 hari berpantang dgn baby..

Saya period regular. Dah kahwin tu pernah 2 kali delay period , check - ve. Lepas tu takde check dah sebab fikir hormon kut 😂 Selang beberapa bulan delay lagi.. Tak check tapi tiba-tiba demam lama, tolak nasi.. Baru la check upt, alhamdulillah +ve terus pakej morning sickness, hee

sama macam saya. period saya tiba2 lewat dalam 3 hari. saya saja2 test upt tak berharap apa2 tiba2 alhamdulillah positif😅buat je test sis. klu -ve cuba lagi. jangan putus asa ya

sy da 2 bulan xperiod cek upt double line tp stress sikit sbb ptg td keluar darah..xpasti darah period ke apa..

7mo ago

klu da kluar darah tu baik cepat2 cek upt sis..hadoii risau ancaman keguguran ke apa. klu -ve tu atleast just period je.

sye dlu hari ke 7delay buat test -ve, hari ke 10 delay bru dpt detect ve. period cycle regular

sy regular jgk..sehari sbelum delay baru nak naik samar2 juling tu.seminggu delay baru terang

7mo ago

sy bru je cek..alhamdulillah mmg sy pregnant😁

kalau jenis regular, sehari delay dah okay. kalau tak, dalam seminggu ke 2 minggu.

7mo ago

boleh sangat. tapi kalau -ve, jangan putus asa dulu. selagi belum datang period, test je seminggu sekali atau tiap 2 hari.

Sy regular jugak. Tunggu seminggu baru test

lw sya 1bln delayed bru dpt detect hcg🤭

7mo ago

period cycle regular jga

seminggu or 2 minggu bole cek