Baby selalu kentot, bahaya ke?

Hi ibu semua, ada tak kat sini baby yang selalu kentot? Bby saya nak masok 2 bulan, kerap kentot dalam sehari. Normal ke?

11 Balas

Elok dye kentut… jgn risauu normal je tu… yg risaunye kalau x kentut2…baby kn selalu perut kembung… bgus perut dia pndai buang gas x tggu kembung…

normal je, anak saya kuat kentut, besar pula mcm org dewasa tuh. dari newborn sampai 8bln mcm tuh je. janji dia happy da la, duk lawan kentut. 😂 .

Normal mummy.. baby kentut tu bagus. Bermakna sistem usus dia sihat dan bekerja dengan baik. Bila baby kentut, perut baby pun selesa tak kembung.

normal tu. kentut is bagus. tak kentut langsung cam anak saya sampai setahun teruk ye. bergas perut. kembong je keje

11mo ago

Risau sbb, kakaknya dulu tak de kerap kentot mcm adiknya ni, tu tkot tak normal. Huhu

Normal. Baby saya dari new born sampai sekarang da setahun. kuat kentut. tengah tidur pun kentut

Tekejut baca kentot, sbb slang sabah (area tawau) kentot ni maksudnya berhubungan badan😅

11mo ago

Kn 😂sy pn aikkk. Rupnya kentut dia blg..

mcm ank sy kuat kentut . bunyi kuat pula tu. bila dia kentut msti nk trgelak 😅 skrg dh 3 bln

11mo ago

Sama la, kuat kentotnye, kadang tengah tido dalam baby cot, kita yg tido kat katil boleh dengar 😂

Bagus baby selalu kentot hihihi lawak lah klu igt2 balik baby kentot rasa mcm kelakar

Normal je. Anak sy if kentut astu kitaorg 2 mesti gelak adoi la random betul.

sihat la tu kalu kentut 😁