Menyusu malam

Haii mommies , sy ftm. Nk tnya baby sy dlm 2 hari lagi nak masuk 7 month . Kalau malam nk bagi susu dkt baby kena tggu dia bangun atau nngis ke mcm mna sbb baby sy malam dia x nangis . Tido dari 10 malam sampai la 6 pagi . Sy biasa dreamfeed dia je klau malam . Tkpe ke atau kena tggu baby bangun nk susu dlu ?Sy sua susu kt dia , dia buka je mulut . Sy ibu df . #bantusharing #pleasehelp #firstmom

3 Balas

klu anak sye, slalu dye 2x mnyusu utk mlm.. gap dlm 3jam+ mcm tu.. dye x bgn bkak mte, tp dye bgerak2, kiri kanan, suap puting pn gelisah... so nk susu la tu.. klu suap puting dye smbg tdo blek then x yah susu..

10mo ago

oh okey2 baikk. baby sy pun xbukak mata, dia berpusing pusing . bila bg puting dia hisap skjp je pastu cabut tdr balik .

just follow demand baby awak. bila dia minta baru bagi. mcm skrg dlm 3@4x ja. tu pon bila baby bunyi nk susu. jenis tak nangis juga. cuma pergerakan dia tu sy dh faham dia nak susu

10mo ago

okeyy baik . tqq share

Kalau saya, tunggu dia bgn sendiri je. Anak first saya dulu dah xbgn mlm minum susu start umur 9 bulan