Bayi suka garu kepala

Hi ibu nj tanya, ada tak baby ibu yg suka sngat garu kepala. Anak saya ni suka sangat dia garu kepala diaa sampai luka berdarah dararhh hmm. Ibu ibu ada tips tak yaa? #firstbaby #pleasehelp #firstmom

4 Balas

Samaaa sis.. anak saya dulu garu kepala sampai terkopek2 kulit kepala berdarah2 sebab dalam sangat luka terkopek tu. Nak kata kuku panjang, tiap minggu potong kuku. Biasa dia garu masa tido. Kadang dia terbangun nak susu, dia garu2 kepala. Apa saya buat, masa tido saya pakai kan mitten. 😂 lama2 takde dah dia garu2.

Habit anak saya lerrrrrr setiap kali nak tidurrrr. Penyudahnya mmg dpd newborn sampai dah 7 bulan mmg bedung hahaha. Itu signal nak tidur. Paling excited nampak saya nak hampar kain batik sebab dia dah kenal itu kawan tidur

Wow, kuku baby pendek tak sis? Anak sy suka garu juga, tapi x sampai berdarah la.

Kalau newborn kne pakaikan sarung tgn sb kuku mmg tajam.. even dh potong

12mo ago

tp TT ckp garu so bukan nb la kot haha entah. tp papepun kerap trim kuku je. kasi pendek & bila dia nampak nk garu, alihkan tgn dia