Apply ubat luar .

Ibu mengandung boleh ke makan panadol . Saya baru 8 minggu . #ingintahu

10 Balas

diawal tremester pertama mng akan ada sakit kepala yang kadang2 akan jdi teruk sehingga kita tak boleh dpt nak kawal..tapi mng permulaan akan jadi mcm tu..doc pun sarankan minum ubat panadol tu , tapi saya tak minum.saya ambik ubat minyak panas . contoh minyak kapak , sya hidu dan letak kat atas kpla .alhamdullilah berkurang ..sbb ubat lain ni kita dilarang minum tau ..

Sy ade ckp kt Dr Sy sakit kepala.. then dia bagi Panadol. sblm ni Sy xmkn sbb risaukan baby.. tpi Dr ckp ubat paling selamat tuk ibu Hamil Panadol la.. Dr tu bgi Sy ubat Panadol mkn bila perlu sahaja. puan rujuk dr Dulu ya

Saya ada sakit kaki hari tu. tapi sbb preggy xleh xray. Apa yg dr sarankan adalah mkn panadol. Panadol xde masalah. Panadol selamat utk ibu preggy. Saya dah tnye dr dan dr pon mmg mengesahkannya. If xtahan baru mkn

Sebaiknya rujuk dr doktor bertauliah sblm ambil apa-apa ubat demi keselamatan awak & baby. Jgn randomly guna pakai cadangan & nasihat dr org yg bukan dr bahagian medical ye ☺️

paracetamol dan panadol xsemua dos nye sama ye..kena atas nasihat doktor gak..dos mana yg sesuai utk ibu mgandung..

penadol selamat utk ibu mengandung.. tp still rujuk doktor dulu ye sis..

ats pd org...mcm kwn sy..lpas mkn panadol..trus trun darah

Aah sy dduk ward ubat than sakit hnya panadol shj

rujuk doc sis..der ubt khas utk ibu preg

Boleh. Panadol selamat.