Ubat perut kembung

Ibu ii nak tanya pregnant bole ke makan ubat angin ni, saya beli di farmasi, kakak ipar sy kata bole makan, bole ke makan ubat sakit kembung perut ni?#seriusnanya #pleasehelp #ingintahu

Ubat perut kembung
12 Balas

pregnant tak bole suka2 makan ubat ya sis.. sis patut rujuk dengan doktor.. nanti effect pada kandungan nanti sis.. kesian kan baby tu walau apa pun kita nak makan dan apa pun kita nak buat.. kita bole makan tapi belum tentu baby dalam perut tu bole makan.. ingat tu ye sis.. better rujuk doktor saya suggest sis jangan tanya kat kita orang... sekadar beri peringatan ya sis.. mohon jangan tersingung 🫢

Apa2 ubat better refer doctor. Biar doctor sendiri yg prescribed. Saya nurse pun xbrani sembarang amik ubat biarpun saya tau ubat tu blh je mkan, i still consult doctor biar doctor sendiri yg bagi ubat ape yg sesuai…

Better ambil Gaviscon Advance untuk kembung perut. Baca dlm website dia, Gaviscon Advance sesuai utk ibu hamil. Tapi jgn pulak makan banyak. Sy ambil sekali sehari bila terpaksa. Ambil lepas makan & jgn minum air lepas tu

awal2 preggy dlu, truk jgak alahan sye pakej skali dmam.. tp Dr cuma prescribe paracetamol & ubat tahan muntah je.. bab2 perut kembung/angin, Dr suruh jge waktu mkn je.. xde plak dpt ubt..

sy pun kembung2 perut time pregnant. gi klinik haritu doc bagi ubat ni. gaviscon pun boleh makan. docter kata laaa...

Sy pun kembung perut juga masa awal2 pregnant, sy buka buku Pink kat klinik swasta Doctor bg ubat ni

beli apa apa ubat kena ada habit bertanya dgn pharmacist. tq

should be doctor je yg boleh ckp mcm tu. bukan kakak ipar awak😅

6mo ago

kalau awak rasa kakak ipar awak okay then nk makan proceed la. pape risiko nanti siapa nk tanggung dear

Sebaiknya tanya pada doc dahulu sblm mkn apa2 ubat.

apa2 ubat refer dktr dulu ya.