saya rasa ms kecil2 ni better jgn tindik anak...bahaya sbnrnye... dr penglmn sy sndri ms sy lepas tindik tgh sedap tido waktu mlm..tiba2 part belakang subang tu boleh msuk dlm telinga sbb ia longgar tanpa kita sedar.. tak pasal kena g klnik mintk doc keluarkn.. mmg trauma sy bab2 subang ni.. mmg cntik pakai.tp kalau tak bernasib baik nanti jadi lain .since dr penglmn sy tu..bila ada org tnye npe tak tindik ank..sy lebih rela ank tak tindik dr subang tu msuk dlm telinga or etc.. lg pn kalau dia pakai tudung xkn ada yg dpt melihat..jd xtindik n xpkai pn xpe .mak xdela risau nk fikir telinga anak n chck smuanya msih ada lengkap set ke tak dkt telinga ank..pengalamn mengajar sy utk brhati- hati supaya tak jd pd ank .mg kita smua dlindungiNya..aamiin

3y ago

Aamiin ya rabbal alamin

From my own experience, pergi tindik masa kecik tetiba telinga bernanah sebab tak sesuai dengan jenis subang. Better tak payah lah tindik awal2, biar anak tu sendiri mintak bila dah besar karang. Nak jaga pon payah jugak tindik awal2 ni

biar anak decide sendiri nak pakai subang atau tidak bila dia dah besar.. risau bila jadi benda mcm ni, confirm anak dlm diam akan salahkan parent yg pandai2 hantar anak tindik telinga dkt org yg entah betul entah tidak

masyaAllah bahaya betul tu...

MasyaAllah 😮‍💨

😢

😣