Mana satu pengalaman bersalin anda ya wahai ibu?

Hi ibu-ibu TAP🥰 Jom kongsikan pengalaman bersalin anda☺️ Mesti pengalaman bersalin ni salah satu pengalaman yang kita tak akan dapat lupakan seumur hidup kan😇 Min alhamdulillah dua-dua anak kena yang i. tu😅 Adalah terasa sikit-sikit ✂️ waktu 👩‍⚕️ jahit tu😆 Ibu yang lain macam mana😇

Mana satu pengalaman bersalin anda ya wahai ibu?
472 Balas

a b i (induce sbb sakit xkuat..dn jalan lambat buka) lepas induce trus sakit contraction tu kuat dn cpt jalan buka..

Normal, 1st degree tear. alhamdulillah susah, tetap mudah. Baby's born inside elevator sbb tk sempat smpai lr. :')

tiga² beranak normal. pertama & kedua 2nd degree tear. last 1st degree tear. sebab anak semua lahir besar

sy yg first baby..kne episiotomy tapi skit je lh.yg second nie hrp2 beranak normal je lh☺️due bln 8

C sbb sy kena emergency czer.. CTG anak dh xcntik dan bby dh berak kt dlm.. dorg xmau ambik risiko..

nmbor 1 smpai 6 bersalin normal....yg nmbor 7 tahun depan buln 1 tk tahu lg..mntk biaq la normal jugk

ni ank kembar sy . skrg dh 5 tahun dh. 😁

anak first & no2 ( b.normal ) anak no3 ( a.induced ) harap brsalin bulan febuary nnti normal juga

sy yg xdpt lupa msa nk bersalin ank kembar. senang dn cpt je. xsgka sgt. skali timang dua org . 😁

4y ago

msa mggu ke brape ntah. tp 30w ke atas lah. dktor scan kdudukan ank sy 69. jdi kna operate. so dktor bg msa bbrape mggu dtg balik scan kot nti ank pusing duduk cantik. alhamdulillah pastu ank duduk cantik. jdi sy brsalin normal je. sy smpai kt hspital je bukaan 7cm dh.

Dekat lg kna induced sbb lmps due date 😂 nsib dtg sakit prut sblm induced esoknya😁