Baby taknak tidur malam!!

Ibu ibu semua yg anak 4 bulan ade tak pernah lalui anak tidur siang kemain nak lamaa, tidur malam senang terjaga 🥲 mcm mana nk buat balik tidur dia yg terbalik ni ya? Baby masa newborn 3 bulan okay je tidur malam. start semalam baby buli mak dia ni 🤣🤣 cerah biji mata dia malam siap gelak2 hahahaha adoi anak2 la anak.. pukul 1 pagi baru dia tido semalam 😂😂 ghisauu la corak tidur baby sekarang em em boleh bg tips?

2 Balas

cuba tukar balik sis jadual tidur dia. tapi jangan tukar mendadak. cthnya kalau siang dia tidur 8jam, cuba try kejut lepas 6jam ke (any time tapi jangan more than 50% - meaning jangan 3jam tido kita dah kejut). next day tu. baru cut cut lagi. slow2, kalau mendadak sangat kesian kt dia.

maybe awak kena betulkan balik waktu siang kot. bagi dia tidur kejap, ajak main ke. lepas tuh malam , bilik dlm keadaan sunyi , so dia tau tuh time tidur.

12mo ago

Okay saya cuba kejut dia kalau siang tidur lama sgt