Baby besar

Hi ibu ibu semua, nak tanya saya sekarang 38weeks tp scan berat baby 3.5kg. takde gdm. normal ke baby besar tp ibunya takde gdm?

5 Balas

Kalau baby besar, perut pun nampak besar ke? Saya second pregnant ni perut kecik je. Skrg 36weeks. Next week 37 weeks baru scan utk last.. Harap berat baby normal la. Risau sbb perut kecik je kan...

6mo ago

Nope. Saiz perut ibu bukan saiz baby dalam kandungan

Normal kalau tak jaga makan. Bukan ibu GDM je yang kena jaga makan sebenarnya. Every preggy mommy kena jaga makan. Cut sugar intake, avoid fast food, junkfood, processed food.

normal. sy scan 37w bby dh 3.4kg. tp berat ni ada tolerance..xsemestinya tu berat bby sbnr. sy scan 3.4kg, tp bila ank lahir berat jd 3.1kg saja.

Sy pun xde gdm… now 35w tapi baby dah 3.1kg dah… pakar sruh control makanan xnk bgi baby besar sgt…

sama xda gdm sy scan masa 36w bby berat 3.6kg,lg 2ari kena serah diri sbb takut bby leh cecah 4kg