Berat Baby

Salam, sy nak tanya ada tak pengalaaman ibu2 kat sini melahirkan baby berat 3.5kg ke atas secara normal? Haritu sy ada buat scan masa 32weeks berat baby dah 3.1kg skrg ni hampir 38weeks tak tahu lah berapa..sy harap lah tak besar sgt sbb klau boleh anak first nak bersalin normal je..btw sy tak de gdm cuma kuat sgt mengidam manis2 tu yg baby besar sikit tu..#seriusnanya #firstmom #firstbaby

1 Balas

wsalam ..selalu kalo scan bby dlm 3.8+ kg doc suggest czer..tp kalo mommy kuat tuk push bby keluar normal, boleh je...mcm sy 1st bby, jenuh jgk nk kuakn..haha..koyak spai ke anus...sakit sgt..

2y ago

saya br bersalin secara normal semalam berat baby 3.9kg..last scan 38weeks, 3.4kg jer..kalau ikutkan doctor akn suggest utk czer kalau bby besar