Barang baby

Hi ibu-ibu semua. Nak tanya ibu2 start beli barang baby dari minggu keberapa? Ibu2 prefer beli last minute atau beli awal tak kalut. Selalunya yg beli last minit ni mesti dah ada pengalaman kan. Yg beli awal ibu2 first baby excited hehe. Tp tula down pulak nk beli awl bila org momokkan cakap kalau beli awl takut nnti anak tak jadi. Share lah ibu2 beli brg anak daei minggu keberapa hehe. #firstbaby #firstmom

48 Balas

saya start beli masa 5 bulan,..beli yang mcm perlatan mandi,lampin,perlatan botol susu..lepas tau gender 34 weeks ini baru lah saya beli pakaian ..beli sikit² ikut bajet bulanan😊.

beli sikit2 dl time duit ad lebih... nanti x kalut... klu nk beli lambat,,,terasa banyak nk guna duit..skrg pun sy dh beli sikit2,,nti tgl topup je mana yg xbeli lg...

start 6bulan. biasa 6bulan nurse pesan boleh beli da brg baby. bila da start beli susah nak stop. asal jmpa baju comel je ambik. tiap mnggu keluar cari brg baby 🤣

masuk je 14 w dh buat list , 16w dh slow2 checkuot masuk 25w brg dh almost complete https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group kehamilan 2023 💟

sy beli brg baby 6 bulan start beli sikit² nti dah sarat x larat nk berjalan dahh.. utk brg berpantang beli on9 lebih murah satel brg baby dlu yg penting👍🏻

sy dah 32w bru je siap dlm 70% membebel suami sy rsau jd apa² 😅 org ckp anak 1st excited beli brg baby, sy tak excited sbb tak tahu gender baby.

sy beli sikit2 smasa dh msuk trimester 2 ..1mnggu lebih lagi nak msuk trimester 3 ..sikit lgi brg bby nak siap smua 😂 tggal nak cuci je nnti

sye anak 1st, now dh nk 7m. tpi x beli brg lagi 😂 nnti lahh tgok bulan dpn ke bulan 10 ke bru beli. xpon dkt nk due nnti bru beli.

Momies skalian.. boleh tolong beri penjelasan kenapa sis sakit prut yg mnyucuk² sampai kan sis x slesa.. #5weeks

2y ago

Dah buat scan nampak kantung or baby tak? Selalu tu normal kalau awal kehamilan rasa cam xselesa sikit tp nnti pergi scan ye tgk ada kantung kt rahim ke tak

Sy start beli skit2 bile da nmpk gender scan. Hehe.. Sng skit. So xde la berat sgt nk spend duit hujung2