Air ketuban kurang

Hi ibu-ibu semua. Boleh tanya, ada x sesiapa yg ada pengalaman czer 37minggu disebabkan oleh air ketuban kurang? Nak tanya lg, baby duduk nicu x?

10 Balas

hi mummy, saya air ktuban kurang and klau tk, kena paksa bersalin 37minggu, tpi baby nk kua awal sikit, 36minggu 4hari pagi pkul 4 air ketuban pecah, tpi tkde pembukaan, induce ubat 2kali, akhir skli terpksa czer sbb baby lemah, alhamdulillah walaupun berat baby hanya 2.2kg, dan pramatang, baby tkkena dok nicu,

Sy pnh warded 37 weeks sbb air ketuban kurg.. bby berat 2.75kg.. tp bby kna duduk nicu kjp sbb sblm czer sy kna cuba utk beranak normal.. jantung bby dh drop bru sy kna czer .. tp klau awak mmg dh ditetapkan utk czer, and bby takda masalah, berat cantik, bby tak msuk nicu pun..

Sy lahirkan baby on 37w2d secara czer sebab air ketuban ngam², ada gdm dan baby xmembesar dlm perut. Jd kena czer dan berat baby cuma 2 kg lebih. Baby masuk nicu semalam je sbb nak pantau pernafasan baby. Alhamdulillah semua nya baik2 je tanpa ada apa2 masalah.

klau 37 weeks above bersalin normal or czer, x perlu nicu. cuma klau berat baby kurg dr 2.5kg time kluar nnt tu sy x pasti kena nicu ke tak.

Anak sy dulu czer sbb air ketuban kurang juga. Mula2 doktor induce 2 kali. Lepas tu mmg minta czer. Baby alhamdulillah ok. Cuma kuning je lepas tu.

tngok berat bby.... bby sy 2.47 tpi xde duk nicu....lahir scara czer, air ketuban kurang... 37weeks 3 hari...alhmdulillah smuanyer dpermudahkn...

Anak kelima sy penah Anak sy masuk nicu tp bersalin normal sblm tu Kene paksa induce Masuk nicu sbb tibe beberapa jam lpas bersalin demam

baby duk nicu atau x tu atas keperluan cuma 37w dh cukup bulan https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 group hamil 2023

37w baby dh mtang,bkn prem.klo brt cantik,xde mslh pnfsan,x perlu nicu kot.tp klo sbb air ketuban krg mybe kena 1 ari je kot

sy ketuban kurang at 37weeks, kena induce and bersalin normal