Bengkak susu selepas keguguran

Hi ibu-ibu semua. Ada tak sesiapa yang tahu cara utk berhenti bengkak susu? Saya keguguran 19w+ tapi baby cuma 12-13w mcm tu. Dan skrg lepas dah keluarkan baby (melalui induce) saya rasa kurang selesa di bahagian payudara. Hospital tak bagi apa2 ubat utk hentikan susu sbb katanya tak perlu. Kalau marmet/pam bukan ke akan lagi banyak susu yg akan keluar? Atau pergi je farmasi terus minta ubat? Cuma concern saya mcm mana pula dgn susu yg mungkin dah ada dalam payudara kita? Macam mana nak buat ya saya dah buntu 😭😭

1 Balas

tuam dgn heatpack. smpai lega. jgn marmet sbb nti makin teruk...just biarkan saja.

4mo ago

Saya dah tuam tapi bengkak tak surut. Dah refer kk doc cakap kena keluarkan juga. Kalau tak marmet, mcm mana dgn susu yg dah terhasil ya?