Tali pusat terbelit

Hi ibu ibu . Saya baru lepas scan .doktor cakap tali pusat ada kat leher baby . Jadi apa perlu saya buat ye ? Camne nak buatkan tali pusat tu beralih dari leher baby ?. Hmm risaunya patutlah baby kurang gerak dr malam tadi 😖

1 Balas

kita x dpt buat apa2 awak. Sbb baby dlm amniotic sac die tu akan sentiasa berpusing lagi. Harap2 baby awak berpusing lagi dan berpusing lagi dan berpusing dan tali pusat die x dekat dgn leher die. Awak extra pantau gerakan die. Kalau gerakan terlalu lemah / terlalu laju cepat2 ke hospital. Semoga baby awak tiada apa2.

12mo ago

Tulah . Saya dah 37weeks 1day . Tiba semalam macam kurg gerak . Kalau gerak pun slow je . Ni scan dapat detect tali pusat kat leher plak . Hmmmm harapnya dia berpusing lah balik . 😞