Tali pusat baby

Hai saya nak tanya, semalam saya scan kat klinik swasta, dr kata tali pusat baby dekat sangat dengan leher baby. Dr suruh extra aware supaya tak terbelit. Jadi sekarang saya dah mula risau. Nak pergi kerja pun rasa berat. Apa patut saya buat ye?

1 Balas

Berapa week of pregnancy? Kalau dah kira pergerakan baby, mmg kena betul2 aware pergerakan die. Even dah cukup 10 pergerakan, tp u masih kena juga pantau pergerakan die. Kalau die terlebih aktif mcm biasa @ x aktif mcm biasa mmg kena cepat2 ke hospital. 24hours kena pantau pergerakan die.

6mo ago

Dah 32 weeks. Biasa by pukul 4 petang tu dah cukup