33 minggu berpuasa

Ibu ibu puasa penuh tak kalau sarat?

12 Balas

19 weeks, ibu kata jika blh puasa insha allah pahala berlipat ganda dan kita sbg ibu train baby dr dlm perut..anak kedua first x trying puasa gg on, if x larat baru berbuka tanpa force. Yang penting mencuba tp ialah cuba perhatikan gerakkan baby kan..allah maha besar tawakal harap segalanye dipermudahkan...mencuba nie sahur mkn sebiji buah kurma, telur dan roti bersama air tp lupa pulak nak mkn obimin, insha selepas berbuka nanti mkn ubat obimin..tidur lepas sahur smp nak msk tgh hari..sbb malam td x dpt tidur dgn lena...🤣🤣 skrg ni gg on hopefully allah beri stamina utk baby dan ibu bersama

saya firts time anak. saya dah 38. saya puasa ja. tapi kalau tak larat berbuka la. apa2 pun berserah kepada allah. lagipun saya mengandung tiada mabuk dan saya tak berkerja. jadi saya cuba juga puasa. harap allah jaga dan dipermudahkan urusan.

Saya 37 week , cuba untuk berpuasa jgak , klau baby gerak okey normal saya kan keep going , tpi klau baby mcam diam je even dh tepuk2 saya akan cepat2 berbuka

sy 30w. try puasa dulu. sbb gerakan baby memang dh kuat so kita boleh tgk rentak baby gerak mcm mana. kalau dia diam, kita tepuk2 perut tak response, kena makan laju2

Saya 32 weeks, cuba jgk untuk berpuasa if baby tak aktif gerak mcm sebelum ni saya akan berbuka , doktor pon ckp mcm tu. Kalau baby okay saya akan keep going berpuasa🥰

Saya baru 26 weeks ni so far nk pkl 2pm masih puasa. Baby pun alhamdulillah tdi ada kick sikit. Doakan saya and baby mampu utk puasa first day ni hehe. #firstbaby

biasa sy akan kira gerakkan baby , kalau pkul1 xcukup tendang yg misi nak saya bukak puasa . pastikan baby tetap aktif walaupun kita puasa

32.2 today. Cuba puasa, baru pukul 11 dah gelap mata and perut sakit. Berbuka je terus baby gerak2. Takde rezeki la tahun ni. 🥺

Sy 33w. Cuba utk puasa dahulu. Klu xtahan, baru bbuka.

Saya pun 33w Cuba puasa😁 semangat mom💪