Procedure minum air gula

Hi ibu-ibu. Nak tanya mcm mana prosedur minum air gula di kkia. Saya haritu terlampau nervous dan lupa tnya doktor. Perlu pergi bilik ambil darah dulu baru pergi makmal ke? Atau pergi makmal terus? Tq kepada yg menjawab.

2 Balas

Yes kena amik darah dulu. Kalau kk saya tempat amik darah n minum air gula satu tempat. Jadi lepas amik darah terus minum air gula pastu darah tu baru hantar ke makmal n tggu 2 jam utk amik darah kali kedua lepas minum gula. Gitu lah procedure nya.

jgn lupe puasa 10 mlm .. then pagi dtg awal ambk darah mnom air gula tggu 2jam ambk darah lgi skali