scan detail

ibu ibu. nak tanya kalau dah 34weeks boleh scan detail lagi takk?

8 Balas

Agak lewat dah sis , klinik susah nak terima sebab diaorg ada weeks tertentu boleh buat details scan ni . Saranan saya buat 5d terus , ada sekali details scan so doktor takda bising sgt . Cuma tak sedetails scan 18-24 weeks laa . Sebab perut kita dgn baby dah sama besar , nak check overall agak payah . Terlindung anggota badan baby dgn perut lagi . Semoga urusan dipermudahkan .

Dah agak lewat kot sis. Macam saya masa tu 25w pun call 3 klinik semua dah tak terima. 😂 diorang kata detail scan 18- 24w je. Pastu maleh dah nak carik. Sebab saya google detail scan boleh buat 18-28w. Tu nak buat tengah2 laa dalam 25w. Dah terlambat pulekk.. 34w buat 4d atau 5d jela tengok muka baby. Hehe

sy bt scan detail masa week 25. doktor cakap better bt before week 24. sbb bila baby semakin besar, agak susah nk tengok organ baby 1 per 1. masa sy bt tu pun doktor cakap klu baby dah besar, susah nk bt detail scan. bayang-2 rib baby lindung organ.. jd susah doktor nk tengok..

kalau perut sis kecik jenis org yg kurus boleh la pi . saya last scan detail 29w . tu pun doc kata 33w pun masih boleh scan

Maaf mommy tak pasti. Cuba tanya doc atau boleh call klinik scan apa yang sesuai dengan usia kehamilan

Mcm dh xsempat sbb ruangan dh sempit. Limit smpai 32w shj

2y ago

Sy buat masa 31w pun dktr kata lewat. Sy bg alasan sbb suami baru gaji..tu pun jenuh sonographer goyang2 perut nk bg nmpk gender & muka bby.

Boleh je sis pergi je.. better buat detail scan

Tak