Cepat Cemas.

Ibu ibu mengandung. Selalu tak korang cepat cemas kalau anak takbergerak dalam perut waktu kita rilek? Walaupun dia takgerak tu baru 10 15 minit. Lepas dari tu dia bergerak ok. Saya cepat sangat cemas, sampai nangis nangis ke diri. Waktu tidur anak berubah ubah ke? Saya baru masuk 27 minggu. Ada masa yang saya rasa dia patut aktif masa tu tapi dia tak aktif. Keadaan tu yang buat saya cemas. Pernah dah sekali sampai ke hospital tapi bila doktor cek jantung anak apa semua alhamdulillah takdek masalah langsung. Growth dia pun normal. Ke saya je yg jenis cepat cemas 😭

2 Balas

sy pn pnh rasa mcm sis sbb rasa ada time dia spttnya aktif tp x gerak..cuba try ckp ngn bb inshaAllah dia gerak..jgn cemas nti stress yg penting dia ada begerak jgn lgsg xgerak..sy pn da masuk 27w skrg ni..

jangan cemas cemas. tenang2 je sis. normal je. yang tak normalnya, sehari baby langsong tak gerak..yg tu kena terus pergi hospital.. kalau baby gerak/tendang lebih dari 10kali, semua okay ✨