Sakit dikawasan perut

Hi ibu ibu dan bakal ibu.. saya ada soalan nak tanya..pregnant dah 22minggu.. malam tadi perut sebelah kanan bawa kepinggang sakit sangat.. sakit macam mana nak gambarkan tu..tak sure.. tapi nak bergerak tu susah sangat..sebab sakit..macam menarik2 sakitnya..pastu bangun pagi masih sakit tapi dah kurang berbanding malam tadi..ni petang rasa skit lagi.. tempat yang sama.. 🥹 kenapa ya..risauu.. 1st mom kan..jadi segala sakit2 kat perut ni semua buat risau

1 Balas

Mungkin round ligament y memegang rahim tu makin meregang bila rahim mkin membesar. Klu sakit lama x hilang better jumpa doc. sy pernah rasa pedih area situ bila terbersin kuat haritu tp lps dah baring beberapa minit ok dh