Stop Working

Ibu ibu berhenti kerja atau ambik cuti start kandungan usia berapa ya? Saya kerja sebagai baker. Jadi saya nak mnta pndangan waktu bilakah sesuai utk cuti? #pleasehelp #advicepls #1stimemom #firstbaby #pregnancy

2 Balas

Bergantung pada tahap stamina puan mcm mana sebenarnya. Setiap org kemampuan dia berbeza, tak sama. Kalau pekerjaan yg perlu banyak berdiri dan berjalan, kena banyakkan cari masa utk berehat dan relax kan kaki. Kalau masuk 3rd trimester puan rasa dah tak larat, boleh je nak start ambik cuti @ resign sementara ke apa. Sy dulu keje sampai hari last sebelum bersalin walaupun masa tu ikutkan jalan pun dah tak larat

sy dah start cuti dari 02hb/10, due date sy 27hb/10 ni