Apa syarat ibu hamil 5 bulan naik kapal AirAsia?

Hi ibu-ibu, ada yang pengalaman atau tahu tak kalau usia kehamilan 22 weeks (5 bulan) perlu apa2 surat kebenaran doktor untuk naik flight AirAsia tak?

2 Balas

sy bru fly 2 hr lepas..ibu mengandung boleh naik flight smpai 28weeks.. lebih dr tu kena minta surat drpd doktor. nnt dkt gate menunggu sblm masuk kapal kena bgtahu kt kaunter gate tu awk mngndung nnt diorg akan bagi borang utk awk isi..

2y ago

o yeke.. maksudnya 22weeks belum perlu surat kebenaran doktor ya. ok tq info sis 👍😊

kena ada surat dri doktor. boleh pegi klinik, mntk dgn doktor.

2y ago

surat kebenaran doktor tu boleh dapat dimana klinik ke, maksud saya klinik swasta boleh?