Salam nak tanya skrg sya nk masuk 2 bln lebih tapi ada kluar coklat mcm tu normal ke?

4 Balas

Sepatutnya tak normal ada apa2 spotting atau bleeding masa awal kehamilan. Sis boleh rujuk dr. Mungkin kalau sekali ni je keluar, ok kot. MUNGKIN sebab ada yang komen kata dr kata normal. Tapi pada saya tak normal sebab boleh jadi ancaman keguguran. Saya sendiri pernah alami. Spotting brownish tapi lagi sikitt dari sis. Tapi saya abaikan sebab lagi 4 hari nak appointment jumpa dr so saya fikir takpe lagi 4 hari baru bagitau dr. Tapi spotting saya dari sikittt dalam masa 3 hari terus bleeding. Dr buat ultrasound, kantung je ada and bentuk tak cantik. Dr kata kandungan tak jadi. Dr bagi masa dia keluar sendiri. 🙃 kandungan seterusnya pun saya ada lagi spotting tapi kali ni saya terusss pergi jumpa dr. Scan masih belum nampak apa2 tapi dr bekalkan duphaston. Alhamdulillah spotting hilang & kandungan pun survived

11mo ago

Dua2 start spotting masa 5w. 😊

Saya lagi pekat dari ni keluar keputihan coklat, sehari 2 dah hilang ... sy tnjuk kt docter , docter kata ni normal ... melainkn kalau keluar berterusan campur dengan darah,baru prgi ke hospital ..

Kalau ada any discharge terus ke klinik/hospital berdekatan. Rasanya nurse pon ada pesan awal masa booking buku pink. Harap membantu🤟🏻

kalau ikutkan xnormal..pergi cek