Dalam Pantang

Ibu dalam pantang boleh makan ikan bilis tak?

33 Balas

Betol ka awk??... sbb sy klu tak pantang boleh ja Makan bilis..elok ja Tapi DLM pantang Ni Naik ruam gatal2 dkt bdn.. Sy MCM syak ikan bilis tu punca sbb dia minggu AWAL Ni mmg sy just Makan nasi gn ikan bilis goreng ja

kalau sebelum mengandung x alergik ngn ikan bilis, pas mengandung pon xde masalah nk makan.. yg penting makan kena seimbang dan berkhasiat.. air kena cukup minum

Ikan bilis protein sis...lps anak abih jaundis biasa itula lauk pntg plg sedap...goreng dgn bwg n halia nipis2 kunyah skali utk buang angin

teringin nak makan sayur campur bilis boleh kh makan bilis time berpantang? dan anak ada jaundis 168 LG...🥹🥹

Pantang orang dulu-dulu memang makan bilis rasanya. Tapi kalau boleh makan ikan segar, lagi banyak khasiat.

bolehhh...mak sya dh siap mknan brpntang utk sya dh...ikan bilis grg ngn halia...dh 3bks dia bt...

Mak saya bg mkn ikan bilis masa pantang..tp mak mentua tak bagi mkn,gatal katanya

mkn je..seminggu lepas bersalin normal seelok2nya mkn makanan kering2..bukan berkuah

Bt ikn blis garing, bwg putih dgn halia Ya Allah sedappp sgt mkn nsi pns2

Tu mmg menu org pantang..tumbuk pulak dgn black paper n bwg putih.. Ngam..