Booster susu

Hi ibu! Boleh tak share makanan/supplement booster susu. Anak baru sebulan dia sekarang minum susu 2-3oz. Susu bdn saya mcm xcukup bila pam xbape nk meriah selalu dpt 1oz je or xsmpi 1oz terpaksa topup susu formula. Tiap 2-3jam dah jaga konsisten pam,bg anak isap direct. #pleasehelp

14 Balas

sy mcm sis jgk kurg susu bdn dlu. lpstu sy mnum susu kmbing tiap2 hri. mnum nestum mnum horlick. yg pmtg bilas dgn air msk bnyk2. insyaAllah akn ad sysu bdn. pstu kene mkn makanan brkhasiatla nsi dgn syur2. hritu sy ad beli milk booster yg jenis air herba tu yg wangi tu dkt shopee brkesan jgk sdp mnum panas2. smpai bengkak susu dibuatnye🤣.

Teruskan kerap skin to skin bonding dgn anak penuh kasih sayang. Minum air kosong secukupnya. Kerapkan penyusuan badan. 2 - 3oz tu cukup tu untuk usia begitu. Perut baby kecil. Cuba marmet. Atau pergi kedai beli Pump tu tanya betul tak ukuran corong tu utk puan.

cuba check semula size corong pam awak. betul tak dgn size nipple awak. cara penggunaan pam awak mcm mana? awak guna satu mode saja? penggunaan level pula mcm mna? terus guna level tinggi ka? mean baby awak directfeeding ka? awak pam selepas baby directfeeding?

Dlu pengalaman anak pertama, mak mertua selalu buatkn sup lobak putih pastu buat jus buah lobak putih,,, kalau pump setiap 2 jam , seblah breast boleh dpt 10-12 oz .. kesudahnye kena bengkak susu 😅

Beli kt supermarket je, biji goji merah, red dates, longan kering, dan madu. Awak 1kn dan rebus dalam 15 min, ni petua anak pertama confrm susu penuh sampai bengkak 😅😅

Kurma Air rebusan buah kering Air ECPI Antara yg sy cuba sepanjang pantang sekarang ni sampai susu sy melimpah dan kain baju basah sis..

try amalkan susu kambing kurma..saya amalkan alhamdulillah susu badan jadi banyak, boleh fully bf my twins..

makan sis punye favorite food/drink...untuk sy coco hazelnut,susu byk baby pon byk minum sebab sedap...hehe...

Boleh cuba Nufiya Lactation Jelly Nufiya OMB ATAU Innate lactea

Try pergi ig nufiya❤️ sebab saya makan jelly tu susu terus banyak❤️