Hyee.. Nak kongsi masalah.. Kandungan 13 minggu

Hello ibu" ada ka yang macam saya usia kandungan suda 13 minggu.. Semalam mula muntah" apa jaa kita makan mesti muntah.. Takut laa jadi apa" dekat bby.. 😑😑Itu normal ka..? Pinggang pun ikut skit#ingintahu #firstbaby

2 Balas

Muntah tak effects baby. Yg akan effect baby kalau kita sampai tahap hyperemesis gravidarum (severe morning sickness) sebab condition ni boleh jadikan kita dehydration. Kalau sampai tahap hyperem ni kena dapatkn rawatan doktor. Sakit pinggang mungkin sebab kekurangan air dalam badan akibat muntah.

normal sis.Alahan baru bermula.Kalau xtahan sangat bolee mintak ubat tahan muntah dekat doc ye.Jauhkan makanan yang bolee buat kita triggered.Moga dipermudahkan