Hi mummies.just nk tanya..tadi i ada makan hati ayam tapi artikel i baca, 1st trimester tk blh ambil

I rasa takut and worried

7 Balas

its okay .. i ada tanya dr, dia ckp makan xperlu pantang .. makan je semua secara sederhana.. jgn terlalu banyak. utamakan makan yang berkhasiat paling utama.. lepas tu makan nie ikut ketahanan badan juga.. tapi klu boleh elak je makanan yang xbersesuaian utk preggy mom .. klu mmg teringin ambil sikit sekadar rasa2 je .. semoga bermanfaat 😊

Kalau saya mcm ada baca awal khmilan elakkan makanan organ dalaman. So sis boleh la stop dlu ke. Lepas ni mgkin boleh. Saya pun suka makan organ dalaman, tapi hsbnd bnyak tak bagi, n pantau. Kdag ketam pun dia x bagi makan, banyak dia yang jga, yang saya kdg ikut tekak nk makann🤭

mkn dlm kuantiti bersederhana tu okey je.. jangan makan keterlaluan. amalkan healthy food..

Sma sis.Sy pun ada mkn haritu nsib baik x ada apa2.. bmbg jgk

boleh jer , sma klu low hb boleh mkn hati ayam .

Boleh sis . Elok untuk hb yg low

ok j klu nk mkn.. sy pn mkn jgk