how to enjoy mommy life...

Am i the only one who still struggle to put my little boy sleep even he going to be 5 month soon??? He dont want to sleep on my shoulder.. Even u hug him.. He will sleep if u give his pucifier or after he finish his milk.. Is it normal.. N he still cannot move one without his pucifier.. Really regret giving him pucifier.. Why so stressful?? How to enjoy every moment with him..?? Like what i see other mommy with their baby.. #iwantthebestforhim

48 Balas

Pengalaman saya first baby... Skang my honey bunny dah 5m...setiap bulan berubah cara tidur.. Saye masih ingat lagi... Bulan pertama oklah tidur kat tilam... Masuk bulan kedua.. Nak tidur atas bahu dulu baru letak kat tilam itupon kene slow aje... Bulan ketiga die nak dihayun pulak kat tangan barulah letak atas tilam... Disebabkan pinggang saye mule sakit sebab hayun die dekat tangan setiap kali tidur saye pon beli buaian... Nasib baik nak die tido dalam tu.. Skang dah masuk 5 bulan die nak tidur kat tilam pulak balik x nak dah buaian... X lah stress pon.. Ikutkan jer rutin bayi tu... Kite happy mesti baby pon happy.. Cause the connection is strong right.. Dari mule saya dah cube untuk bagi baby pacifier die memang x nak.. Susu botol die nak untuk gigit jer hisap x nak. Cume jadi mainan die.... Hahaha.. Jangan stress2 lah mommy2 sekalian... This is great experience though..

7d ago

Baby kita sama .. mula2 nak buaian .. 4&5 bulan tknk buaian dah .. nk tdow kt katil .. puting pun xnk .. pdhl masa sebulan 2 dia isap puting ..