EDD Scan berbeza dari kiraan tarikh hari period

Hi, i nk tnya ni second time i scan. Dua minggu lepas i scan tarikh beza 2 hari saja dr trikh period. Tp hari ni scan beza 4 hri pula dari 24/8 ke 26/8. Normal ke tu?

3 Balas

lari bbrp hari tu x pe sis.. sy mula2 scan waktu 6 minggu EDD 30/3 tapi ikut tarikh period 13/3....SLPS kandungan dh besar sikit die boleh ikut tarikh period ..selalunya kalau lari2-3 hari tu dctr akan ambik tarikh due date ikut period jer...

Normal sis. -/+ 1 week. Mungkin kedudukan baby tu sebab still kecil jadi measurement pun akan berubah. Dah besar nanti baru accurate

Saya Beza 11 hari normal Dr kata sbb tarikh dia bersenyawa tu tak sama dgn ikut last period kita. Allah je tawu bile.