Sembelit

Hello hi. I nak tanya lah. I sekarang into 35w. I jadi sembelit lagi sekali, before masa I pregnant 6m. Ada effect apapa tak kalau I beria teran? Sebab I dah berhari hari tak buang air besar, sakit sangat perut. Dan masa I teran tu, I taksure air apa yang mengalir dari kemaluan I.

2 Balas

Please jangan teran time preggy ni sis. Pe lagi time tengah pantang. Bahaya. Sis boleh cuba minum teh pekat sikit tanpa gula or air sunquick tanpa gula.

5y ago

Bahaya untuk kandungan eh? Okay okay nanti I cuba. Thankyou!

better consult doc . mungkin ada cara lain .

5y ago

terus setkan dlm nota tau . kdg² da pegi klinik ni jd lupa semua soalan . buat masa ni mkn buah pear n buah² yg byk kandungan fibre utk mudahkn membuang . air pun kene byk .