Hello mommies semua

i nak tanya jika kite takde alahan semasa first trimester. Adakah bile masuk second or third baru ade alahan? I nak tanya mommies kat sini, sebab risau pulak takut i tak boleh nak hadap nanti 😭 i jadi takut bile baca alahan masing2 kesian sangat.

4 Balas

InsyaAllah takde apa2 tu, mcm sy pun masa 1st & 2nd pregnancy takde alahan langsung, 3rd pregnancy yg skg ni pula baru ada alahan, rasa nak menangis juga lah tp kena sabar, sebab time pregnant ni lah kita kena enjoy nikmat yg Allah bagi 🥰

1y ago

My pleasure mommy 🥰🥰

sy dh 12w4d ank no3 alhamdullilah xade alahan ..mmng dri pregnant Anak pertama ke 2 xrase semua tu kadang jeles tgk org lain muntah² time pregnant..ngidam pun tidak..semua suami yg rase..kesian tgk suami..hehehe

1y ago

Wahh rezeki sangat tu sis, betul lah org ckp badan tak masing2 tak sama hehe. anyway thanks mommies sudi jawab 🫶🏼

Heheh dont worry, klu dia dtg pun tenang2 je istighfar banyak2. Saya first time kena alahan pun menagis. Pastu lama2 okay je layan je Heheh

1y ago

Wah yeke okay baik tqsm mommies 🫶🏼

Bestnyaa tkd alahan 🥹🥹..

1y ago

Alhamdulillah Bersyurkur sangat takde, tapi lain pulak yang dtg sakit pinggul n short breath kalau jalan kat mall serupa mcm i tengah berjogging😂 tapi ape pon tetap bersyurkan hehe semoga allah permudahkan urusan sis 🫶🏼