awal kehamilan (2nd baby)

hi mommies! i nak tanya, i pregnant 2nd baby tapi takde alahan just cramping perut, sakit pinggang dan cepat lapar je. husband yg kene alahan. i scanning last week tapi doc kata scan lagi 2 minggu. i test upt da 2 minggu tapi masih sakit gitu, takde spotting pn. normal ke? i risau. first pregnancy tak pernah kene mcm ni, tau tau baby da besar. tu yg buat i lagi risau. tolong jawab 🙏🏼

3 Balas

it's normal during early pregnancy.. sakit cramping tu boleh berlarutan since 3 months which is 1st trimester... tp depend pada org juga. kadang kejap je kadang the whole 1st trimester cramping n skt pgg tu berlarutan. since no bleeding dan dah scan kedudukan baby, no worries mommy. melainkan ade bleeding then you should worried bout that...

sama dgn saya situasi ni .. boleh x mne yg tau respon sebab saya pon nak tau .. doktor ckp takut kandungan luar rahim tapi berkemungkinan masih lagi awal kehamilan baby masih kecik

3w ago

1 tip yg doc pakar pernah ajar i when my pregnancy detected as luar rahim is sakit bwh perut sampai tangkap ke bahu. bahu kita rasa skt sgt2 dan lenguh.. klu setakat prt rs crampie tu normal.

normal sis awal2 cramp skrng saya 2nd preggy pun rasa yg sama nnti hilang sendiri cramp tu