Travel During Pregnancy

Hi, may I know anyone had travel with pregnancy at 2nd trimester? Is it safe to travel abroad (Japan) at week 21? Thanks

1 Balas

Kena tanya doctor sebab kadang kalau sis ada isu kesihatan sesuatu, doctor mungkin tak bagi. Tapi selalunya second trimester boleh travel. Sediakan beberapa persiapan ini sebelum melancong ya! https://my.theasianparent.com/melancong-ketika-hamil

4y ago

Hi. U dah travel ke japan ke? Because i spttnya pergi next month in January. I masa tu pun 22 weeks mcm tu. Nak tanya u okay tak masa travel? Skrg byk sgt case, tp negative cases sikit tp cost tinggi. Yg positive case banyak tp jadi paranoid bila baca yg negative.