Shopping

I dah 7 Bulan lebih. Ni 1st baby. Kalau nak beli barang2 keperluan baby n momy untuk delivery is it the right time to buy? Barang2 online macam tak puas beli.. So, selalu u all beli kat kedai mana ye?

25 Balas

Sy masuk 4 bulan lebih dah beli.. Terexcited.. Now dah 6 bulan, almost complete dah.. Sbb bukan apa, takut x larat nk jalan dah.. Now pon jalan lama2 dah sakit pinggang.. Hehe. Beli kt butik baby boleh, kat aeon boleh, parkson boleh.. Online pon boleh...ikut citarasa masing2.. Enjoy ur shopping sis.. Rambang mata beli barang baby ni.. Semua comel.. Lg2 anak first and dah tau gender.. Hehe..

Dah boleh dah sis nak start shopping sbb ada sesetengah kes 7 bulan pun dah boleh bersalin. So dah boleh start prep. Sy beli campur campur. Physical stores dan online shops. Normally online lebih murah tapi mmg dinasihatkan tgk reviews dulu sebelum beli utk pastikan tak kena scam. Happy shopping 🛒 ☺

Saya start 6 bulan dah beli semua kelengkapan baby, siap basuh simpan semua packing pon dah.. Hihi.. Senang xyah pikir dah.. Tapi beli baju newborn berapa helai ja yg lain baju besar skit la biar boleh pakai lama.. Nanti dah sarat dah x larat nak berjalan.. Saya beli dekat kedai manjaku..

Sy mula beli brg2 baby masa 6 bulan, beli kat kedai terdekat je..brg keperluan basic baby n mommy. Bila tgk brg da beli bru rasa puas hati. 7-8 bulan rasa x larat dah nk jalan so beli brg online je lah ataupun suruh suami beli ☺️

Beli kat mana2 sebetulnya sama sahaja. Sebab barangan baby ni sekejap je pakai. N x payah beli banyak2. Anak saya dah start 2 bulan baju2 dah x muat. So kene beli yg baru😅 kebetulan anak saya cepat sangat gebu😅

Saya pun da 7 bulan. Tak larat nak shopping sangat. Pakai baju lama je. Sebab anak sebelum ni tak sempat nak pakai pun dah meninggal. So, adiknya la yang pakai..

Sy 5bulan dah beli barng baby .. excited punya pasal baby first kata kan 🤦🏻‍♀️ tkot dkat2 dh x bolh nak jaln lagi .. baik sy pergi awl2 hIhihi

Dah blh start membeli dah tu. Nanti nk dkt2 due dh tak larat nk shopping. I slalu shopping dkt manjaku or aeon jusco section baby.

Saya kebanyakan barang beli online dkt shopee.. Sbb lagi murah dari kedai. Tapi kena pandai cari. Baju saya semua beli kat mall.

I beli dekat jusco je.aeon.sekarang tengah sale.i baru beli baju baby rm10 kain sejuk.memang sesuai baby pakai siang/malam