Telur separuh masak

I dah 29w. Teringin sangat nak makan telur separuh masak cicah dengan roti bakar. 🥲Boleh tak ye? Ke tak boleh sebab masih risk salmonella?

3 Balas

Salam hi Bagi pendapat saya, kita kena ada ilmu kenapa tak boleh makan dulu baru boleh cari alternative. Kenapa tak di galakkan makan telur setengah masak in particular is due to the fear of salmonella. Ada di pasaran telur yang bebas salmonella. Harga dia sedikit mahal tapi boleh cuba ikhtiar cari and buat sendiri telur setengah masak tu dengan bersih dekat rumah. InsyaAllah okay. Tapi ingat la makan apa pun kalau berlebihan boleh memudaratkan. Harap boleh di terima perkongsian ini. Wallahualam.

no.. tak boleh.. sila avoid yee walaupun teringin sangat ttp x boleh.. nanti dh bersalin makan la dlm pantang tu.. kalau syg baby x pyh mkn yee....

1y ago

sy tahan² je ni. teringin nak makan salmon sushi king cheese, teringin coke. seteguk pn jadilah. takpela. sy syg anak sy lbih dr makan.

telur separuh masak ke mcm mana maksudnya? kalau separuh masak better elakkan

1y ago

baik 🥰