Takpe ke kalau pregnant 27weeks tpi tak cukup tido selalu?

Hi. I dah 27weeks pregnant and I rasa I semakin letih. Mudah semput, dan asyik mengantuk. Tapi since I duduk sebumbung dgn MIL, Dia tak bg sgt I tido banyak, katanya nnt susah nak bersalin lah apa lah. I malam mmg tak dpt nak tido dgn cepat. Kdg2 i amik masa 2 3 jam baru boleh tido sebab sakit tubuh/kena ubah posisi tidur/ baby kick semua so i amik masa skit kdg2 penat jugak. Pagi i kena bangun awal, lepas solat subuh, i tido kejap dlm sejam pastu bangun balik kul 7 kdg kul 8. Kalau i bangun lebih sikit MIL start ckp i pemalas, bangun lambat semua. Padahal hari2 i kemas rumah, i berjaga siang lps bangun. Kdg tngah hari pun kalau i tido dia bising. I sanggup berjaga depan dia sampai kan eyebag berketul ketul hari2 sebab tak penah cukup tido. Bila i start bangun lewat skit dlm kul 10 i akan kena marah teruk dgn MIL pstu banding2 dgn rutin harian tido dia. Katanya dia tua dia boleh je bgun awl, tido lewat pun. Baru sekali i terbgun lewat pun kena bising mcm hari2 i bangun tgh hari pdhl bangun kul 9 10 jugak. I letih yg teramat. Kdg2 sesak nafas jadi.I taktahu nak buat apa. Takpe ke mfmtu?#seriusnanya #ingintahu

14 Balas

cmtu la mama saya ckp JGN TLMPAU TDR NT SSH BRNK then sy jwp XPELAH NT YG SSH BRNK SAYA JGK BKN AWK , KLAU SDH KEHENDAK ALLAH SAYA SNANG BRANAK HA SNANG LA, TGK C TIRAH TU RJIN JLN SNA SNI TP BRNK SSH JGK… end up saya branak sgt mudah… 10m teran dh kluar …6PM WARDED 3cm, 10PM DH BRANAK……