Takpe ke kalau pregnant 27weeks tpi tak cukup tido selalu?

Hi. I dah 27weeks pregnant and I rasa I semakin letih. Mudah semput, dan asyik mengantuk. Tapi since I duduk sebumbung dgn MIL, Dia tak bg sgt I tido banyak, katanya nnt susah nak bersalin lah apa lah. I malam mmg tak dpt nak tido dgn cepat. Kdg2 i amik masa 2 3 jam baru boleh tido sebab sakit tubuh/kena ubah posisi tidur/ baby kick semua so i amik masa skit kdg2 penat jugak. Pagi i kena bangun awal, lepas solat subuh, i tido kejap dlm sejam pastu bangun balik kul 7 kdg kul 8. Kalau i bangun lebih sikit MIL start ckp i pemalas, bangun lambat semua. Padahal hari2 i kemas rumah, i berjaga siang lps bangun. Kdg tngah hari pun kalau i tido dia bising. I sanggup berjaga depan dia sampai kan eyebag berketul ketul hari2 sebab tak penah cukup tido. Bila i start bangun lewat skit dlm kul 10 i akan kena marah teruk dgn MIL pstu banding2 dgn rutin harian tido dia. Katanya dia tua dia boleh je bgun awl, tido lewat pun. Baru sekali i terbgun lewat pun kena bising mcm hari2 i bangun tgh hari pdhl bangun kul 9 10 jugak. I letih yg teramat. Kdg2 sesak nafas jadi.I taktahu nak buat apa. Takpe ke mfmtu?#seriusnanya #ingintahu

14 Balas

Abaikan je wak, saye dulu pun selalu tidur dan memang menetap kat ruma MIL. Lagi dari awal preg sampai akhir. Sampai MIL ade ngumpat kite kat anak2 die 😹 Hahaha okay je bersalin. Takde laa kite ni taknak terime ape die cakap atau melawan, da badan kite letih, mate kite ngantuk, rehat jelaa. cumenye itu semue kuase Allah. Nak mudah ke nak susah ke, itu urusan Dia. Kite ni banyakkan berdoa je biar dipermudah. Mental kite kene jage, kite stress anak dalam perut pun ikut stress nanti. Happy2 je dengan journey preg awak okay ❤️