tanda² hampir bersalin ???

Hyee mommiess ? Saya nak tanya, kandungan saya sekarang 37w ++ . Memang rasa baby dah turun. Nurse pon cakap benda yang sama. Cuma 2,3 hari ni perut saya memang selalu mengeras. Tapi bukan dalam jarak yang dekat. Sehari tu dalam 4@5 kali. Lepas tu, memang sakit di bahagian ari² dekat bawah perut tu. Nak tido mengiring pon susah. Rasa berat and menekan sangat dekat situ. Selalunya kalau tanda macam ni, means dah hampir waktu bersalin atau lambat lagi. Harap ada yang sudi share. Sebab sy first baby, memang tak tahu apa². Sakit contraction tu macam mana pon saya tak tahu. Mohon pencerahan. Tq ❤️

1 Balas

Untuk panduan sis.. Tp tiap org x sama tanda2 bersalin.. Baca ni https://www.babycenter.com.my/a1029325/tanda-tanda-bersalin