Cara mohon bantuan

Hye..ade yg tau x bantuan kewangan ape je yg disediakan untuk ibu tunggal yg x berkahwin lgi?betul ii memerlukan..nk keje dh xboleh sbb tgh sarat mengandung dh 9 month tpi byk bende nk kne bayar and untuk mkn...family mmg dh xde klau tau boleh share tak cara nk mohon mcm mne trime kasih ye❤️maaf klau menyusahkan🙃#firstmom #pleasehelp #ingintahu

9 Balas

x pasti pula bantuan untuk ibu tunggal yg x berkahwin nie. Mgkn boleh mohon tp status single. Kalau bantuan untuk ibu tunggal yg kematian suami tu mmg ada. Pn boleh pergi pusat peduli rakyat sekitar kawasan pn dan bgtahu mereka masalah pn. Insha Allah ada rezeki pn dan bakal baby. Zakat tu nk mohon boleh, tp kena tgk status juga. Baitulmal pun nk mohon boleh tp semua kena tgk status pemohon yg mcm mana. Semoga dimurahkan rezeki pn dan bakal anak lahir.

10mo ago

ouh yeke...okok terime kasih

Semoga dipermudahkan segala urusan awak. Aamiin. 🤲🏻. Kuatkan hati, jaga baby baik2.

Rumah Kita di Pandan Jaya KL. Rumah perlindungan wanita hamil luar nikah.

kalau xsalah ada tempat khas ibu tunggal untk menumpang ..cuba cari di Google

Semoga dipermudahkan urusan sis. InshaAllah sis Allah ada ❤️

baru nak cri kerja ke sis atau mmg da bekerja sebelum ni?

10mo ago

minta belanja dari bapa bayi tu .

mmg ada bantuan untk ibu tunggal dari kerajaan.

no ws NGO Rumah Kita 0138693889

duduk dgn sape skrg ni?

10mo ago

Setuju.. Dapatkan bantuan fdi tempat perlindungan wanita terlanjur tu