Bayi Batuk

Hye sy nk tnya baby sy bru 27hari dan dia mengalami batuk2 hari ini.. Sy risau.. Bgaimna cra utk hlgkan batuk

2 Balas

Slain bab ubatan ni. Sis kena tgok persekitaran ank tido sma. Newborn ni snsitif skit trutama pada habuk, debu , asap rokok. 3 bnda ni doc pesan dgn sy. N elakkan berbedak jugak. Tmpt dia bring kena kerap bsuh time dia btuk. Lntai kerap sapu n mop.

bby sy pon mse dlm pntng usia 2-3 hari da kne selsema, pstu batuk pulk,siap kahak, mcm2 minyak angin try, last try minyak asmak botol kecik, 2 hari cmtu da elok batuk nye,

4y ago

Minyak Asmak tu saya pun pakai kalau selsema teruk. Sbb awal pregnant aritu doktor tak bagi makan ubat so saya sapu minyak Asmak kat hidung, ubun2 & dada. Memang berkurang