Baby sy bru 44hr. Dia ada batuk berkahak. Itu normal ke?

Bayi 1 bulan batuk

6 Balas

baby batuk berkahak sebenarnya kalau saya agak merisukan. kena pantau ye sis. terutamanya pernafasan dia. sbb kalau ke hospital/klinik memang docter tak bagi ubat. jadi nya sis kena rajin tepuk² badan belakang,meniarapkan bby atas pangku dan buat tangan macam dlm gambar ni. nanti kahak tu keluar ikut najis baby bila dia buang air besar. anak sulung saya dulu kena batuk berkahak masa dlm pantang. cara ni je yg misi ajarkan. tapi sentiasa pantau bby ye.

2y ago

bila bby lepas menyusu,kan kita tepuk² belakang nak bagi sedawa. buat masa tu terus. sbb nanti lepas susu mesti bby nak tidur.. terganggu plak tidur dia. so buat bila leoas menyusu..

cuba guna you baby sis .. bgus tu tuk maslah baby.. sya ank 2 Alhamdulillah serasi . kahk tu kan kluar sndri nya x pun ikut d taik durg.

2y ago

mcm mne nk tahu yg kahak tu da kluar ikot najis baby ya? adakah najis baby akn jd brlendir ke mcm mne ye?

Hi kanagha, post dah 3 bulan. camna baby u? Ok x..boleh ajar saya? Sbb baby sy mengalami benda yg sama. Lg beberapa hari nak sebulan..

2y ago

Sama la dgn sye...baby sye lg brpe hri lg nk sebulan....risau sgt kt baby batuk berkahak ni...

x normal sis. baik pergi klinik buang kahak tu..

2y ago

Dh bwa klinik KK. Doc bg ubat cairkan kahak

bawak ke klinik

gi la sedut