Susu bdn mcm jelly

Hye smua, sapa sini pernah ad pengalaman susu bdn kluar mcm jelly,.sy perah susu sbb tu blh nmpk..cth mcm dlm gmbr kt bawah tu, sy ambk dri google. Mula2 pam kluar mcm air , pastu lama2 dia berkumpul jd mcm jelly. Saya buang sbb tkut nk bgi anak minum . Thanks mana y sudi respon.

Susu bdn mcm jelly
2 Balas

Yg ni susu hindmilk sis😉 Susu ibu tbahagi kepada dua 1.Susu Foremilk Susu awal yang dihasilkan dan diterima bayi atau dalam kata lain susu yang mula mula keluar. Ia selalunya kelihatan kebiruan dan memang cair. Mengandungi lebih banyak air, kurang lemak dan karbohidrat yang dapat menghilangkan dahaga bagi bayi. Bayi pun reti dahaga. 2.Susu Hindmilk Selepas tu baru baby akan dapat susu akhir dimana ianya kelihatan agak pekat dan lebih berkrim. “Hindmilk” mengandungi kalori yang tinggi, kaya dengan lemak, dan ia amat penting untuk tumbesaran bayi. “Hindmilk” boleh diibaratkan seperti makanan yang lengkap dan sempurna untuk bayi dan membantu bayi menambah berat badan. Bagi mommy yang (sore nipple) Kebaikan untuk ibu pula, jika ibu mengalami puting luka (sore nipple), susu ini lebih melembapkan serta dapat melegakan kesakitan pada puting susu ibu.

Bagus la awak ada süsü pekat. Yg tu süsü hindmilk.