9 Weeks Pregnant

Hye smua, nak Tanya.. Badan saya makin lama makin panas pulak.. Stress rasanya.. Rajin mandi pn mak xbagi takut sesema katanyaa kalau main air Sgt.. Xp xtw nk buat apa.. Nk tidur pn xle.. Nk duk pn xle panas Sgt blakang Badan nie.. Memang badan akan panas mcm nie ke?

17 Balas

Saya trismeter 2, 3 ketara panas...siang ke malam confirm berpeluh...ikutkan saya jenis tak kuat peluh pun...pakai aircond pun berpeluh...saya jenis tak kerap sangat mandi bila panas sebab tahu nanti mandi tak lama tu berpeluh balik...mandi banyak kali pun bila baju terlampau basah & rasa tak selesa jer...😂😂 mandi malam² pun mak marah...

Yup. Mmg normal perubahan hormon dlm badan. Sy 37weeks dh still rasa panas badan. Hari2 mandi 5,6 kali shri. Sblm tdo mmg wajib mandi. Tkleh tahan panas nk tdo. Kdg2 kejut tdo pukul 3,4 pagi pn still bangun mandi klu tk tahan panas sgt 😅

4y ago

sama.. skrg 36weeks pn msih lgi mcm sis.. mndi mndi & mndi.. tu jer cra yg mmpu kurgkn rsa pnas..

Yes sama macam saya, tak tentu hala dibuatnya, serba tak kena semua. Nak kena sejuk je and mood pun tak menentu kadang-kadang. Kalau nak tidur kejap pun rasa tak selesa. Normal hormone ibu2 mengandung macam2.

saya kena akhr trimester 2 n ketiga.. smp malam susah nk tido.. sbb slalu berpeluh².. huhu.. smp suami betulkn aircond then bru ok sikit tp ksian kt dia la kena berselimut slalu hehe

Sy skrg 37w panas badan tuhan je tau. Lepas mandi pon rasa panas. Kalau ikut kata org tua mmg x elok mndi lewat mlm, tp sy pukul 1 pagi pon mndi jugak sbb x mandi mmg x blh tido 😅

Kenapa plk mandi kena selsema... Mandi aje la.. saya pukul 2 atau 3 pagi mandi sbb berpeluh peluh masa tido.. ok je xde selsema.. segar rasa tubuh badan

Normal. Sy masa first trim tak panas sgt bdn. Masuk third trim, sekali mandi 30minit, tapi keluar je bilik air tak smpai 5minit, berpeluh balik..

4y ago

Dah biasa xrasa ssah ap pun..😄

Saye 22 week, tak tentu, kadang panas kadang sejuk pulak, tapi saye sering sejuk lah ape lagi kene kipas angit time tido malam memang xboleh

Normal tu sis..smua ibu2 rasa mcam tu..kerap mndy boleh cuma jgan mndy tgah2 mlam je..bangun pagi2 sbelum sbuh tu mmang elok mandy..try la..

Ya org mengandung mmg sentiasa panas sampai melahirkan. Tido mlm tanpa selimut biarpun kt luar cuaca dingin @ hujan lebat. Sabar ya