BERHENTI SEBAB BOSS

hye semua...saya mengandung 17week. saya dh bekerja dekat 3tahun dkt sebuah syarikat ..owner bujang. Saya mmg komited dengan kerja saya sampai banyak sangat kerja yang saya buat..hr ,finance, admin ..kadang marketing pun saya buat dalam company. first year saya kerja saya keguguran...skrg sy mengandung semula. Tapi layanan boss buruk pada saya...saya selalu kena silence treatment, kadang dia marah2 padahal sy x wat salah pun. Alhamdulillah sy x de alahan sangat ..jadi sy g jugak office walaupun sy x larat ..pekerja asyik tegur muka sy pucat dan even sy terpaksa tidur waktu lunch sbb xlarat. Boss tekan saya pasal kerja padahal semua kerja saya siapkan xde yang delay pn. sy kena marah walhal pekerja lain yang punye kerja. saya cuti hanya untuk appointment klinik dan hosp uia untuk detail scan..max 3 hari sebulan sejak mengandung.unpaid. boss saya langsung xtaya condition sy ...always pressure sy emotionally sapai balik rumah je sy nangis.balik..nangis..sy x tahu apa salah sy. minggu lepas sy kena covid kuarantin sminggu...lepas balik tu dia sekat cuti saya ke klinik& hospital...saya rasa emotionally dan mentally sakit sangat skarang...tak tahu nak buat apa...saya rasa nk berhenti 24jam notice sahaja...sebab saya rasa dh melampau sangat...kesian kat baby sbb sy selalu stress. apa pendapat sis semua???apa perlu saya buat?#pleasehelp #ingintahu

4 Balas

Klu sy, pilihan sy adalah kesihatan sy dan anak dlu. Mental layan bos selfish mcm ni. Kita sakit dia x amik port dan dia boleh cari pengganti kita. Insyallah, rezeki ni milik Allah. Semoga dipermudahkan urusan sis.

2y ago

tula...mental rasa ...sebab bila kita stress ...kandungan pun rasa sakit...

Kalau saya, saya terus bagi notis 24 jam demi kesihatan mental saya dan kandungan saya. Tak fikir dua kali. Lepas beranak nanti masa pantang boleh slow slow cari balik kerja

2y ago

insyallah ...sy rasa sy patut buat mcm tu...untuk kesihatan sy dan baby. tq

pdulikan je bos mcmtu. brenti je. pregnant ni xboleh stres2 sbb Tu JD punca keguguran jugak.

2y ago

tula yg sy takut tu

Bg je notis 24jam. Kesihatan puan dan anak lebih penting.