Situasi normal ke bila pakai Alat Perancang IUCD

hye semua ! nak tnye , spe kt sini pakai alat perancang iucd ? Saya dah pakai dkt 4-5bulan .. Misi & doctor ade ckp lepas pasang , akan ada pendarahan macma period tu .. Tp pendarahan sy tu berlarutan sehingga skrg , ade berhenti pendarahan tu tp akan mula balik selepas bersama dgn suami .. Maksud nya .. bila pendarahn brhenti dlm 1-2 hari, saya mula bersama dgn suami , tapi esok hari nya mesti berdarah semula.. dan berlarutan kadang sampai 1-2bulan lame dy .. Nak kate kan sepanjang sy pakai IUCD nie , boleh kire dgn jari bpe kali sy dpt bersama dgn suami.. kesian kan ? Adakah itu normal ??? Sy tnye misi dy kate normal dan bg dy masa utuk serasi dengan keadaan dlm rahim ??‍♀️ anyone ?

2 Balas

Owhhh tp tu lah .. sy nk bukak balik tp doc ckp bg masa sikit lagi .. utk serasi.. terus tebantut sy nk bukak.. 😟

4y ago

Mmg prosedur mcm tu laa...tapi kalau mom rasa mmg x selesa boleh seja tu request sama Dr untuk buka...